Een auto importeren: zo doe je dat

Ben jij een autoliefhebber en op zoek naar een heel speciaal exemplaar? Of wil je graag dat je auto beschikt over bijzondere opties? Dan kan het lastig zijn om een tweedehands auto te vinden die aan al je wensen voldoet. Als het niet lukt om een auto in Nederland te vinden kun je altijd eens over de grens kijken. Door je zoektocht over de grenzen uit te breiden kan je mogelijk wel een auto vinden die precies is wat je zoekt. Daarnaast kan deze zoektocht nog meer voordelen bieden.

Voordelen van een auto importeren

Zoals gezegd biedt het zoeken naar een tweedehands auto in Duitsland en België meer mogelijkheden. Simpelweg omdat je een groter aanbod hebt. In Duitsland zijn er veel meer tweedehands auto’s beschikbaar van merken zoals Mercedes, BMW en Volkswagen. In België is het aanbod aan auto’s van Franse merken juist groter. Dat is echter niet het enige voordeel.

In Duitsland en België kiezen mensen vaker voor een auto die alle luxe opties en technologische snufjes hebben dan in Nederland. Dat betekent dat je daar makkelijker een rijker uitgeruste auto kunt vinden dan op de Nederlandse markt.

Daarnaast rijdt men in deze landen gemiddeld korter in een auto voordat deze plaats moet maken voor een andere dan in Nederland. Daardoor zijn er veel jonge tweedehands auto’s verkrijgbaar, waardoor er ook ruime keuze is uit modellen die nog maar een paar jaar op de markt zijn.

Een voordeel van een auto uit Duitsland importeren is dat ze een lager Btw-tarief hebben. Het verschil van 2 procent klinkt misschien niet indrukwekkend, maar zeker op een aanschaf van een duurder model auto kan het toch flink schelen. Niet alleen in de aanschafprijs, maar ook in de hoogte van de BPM die je moet betalen. Dat is zeker iets om te overwegen.

Conclusie

Het kan zeker de moeite waard zijn om over de grenzen te kijken als je op zoek bent naar een auto die aan jouw wensen voldoet. Het ruimere aanbod, de hoeveelheid luxe-opties en de leeftijd kunnen net als een lager Btw-tarief in Duitsland ervoor zorgen dat je jouw droomauto vindt. Bedenk wel dat behalve de gebruikelijke aandachtspunten er ook extra handelingen nodig zijn om een auto te importeren die ook geld (kunnen) kosten. Door dit vooraf goed uit te zoeken weet je precies waar je aan toe bent en of die auto nu echt een goede keuze is of niet.

Scroll naar boven