Een nieuwe of tweedehands auto kopen

Als je twijfelt om een nieuwe auto of een tweedehandsauto te kopen, moet je rekening houden met enkele zaken, waaronder:

  • Een budget bepalen
  • Het soort auto bepalen
  • De aanschafprijs bepalen
  • Inruilen van je oude wagen of niet
  • Bekende problemen van bepaalde auto’s

Je budget bepalen

Een van de eerste dingen die je moet doen, is bepalen hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan je nieuwe auto. Hiervoor kun je kijken naar je maandelijkse uitgaven, zodat je weet hoeveel geld je maandelijks overhoudt. Dit is het bedrag dat je maximaal kwijt wilt zijn aan je auto. Als je dit bedrag hebt bepaald, kun je gaan kijken welke auto’s binnen dit budget vallen.

Soort auto bepalen

Nadat je hebt bepaald hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan je nieuwe auto, is het tijd om te bepalen welk soort auto je precies wilt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten auto’s. Zo heb je bijvoorbeeld kleine auto’s, SUV’s, stationwagens en sportwagens. Het is belangrijk om te bepalen welk soort auto je wilt, omdat dit kan bepalen hoeveel je auto gaat kosten. Als je bijvoorbeeld een SUV wilt, zal deze waarschijnlijk wat duurder zijn dan een kleinere auto.

Aanschafprijs bepalen

Wanneer je weet welk soort auto je wilt, is het tijd om de aanschafprijs hiervan te bepalen. Dit is vaak afhankelijk van het merk en type auto, maar ook van de dealer waar je de auto koopt. Je kunt bij verschillende dealers informeren naar de aanschafprijs van de auto die je wilt en hieruit een gemiddelde prijs berekenen. Als je weet hoeveel de auto gaat kosten, kun je bepalen of deze binnen je budget past.

Inruilen of niet

Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen, kun je er ook voor kiezen om je oude auto in te ruilen. Dit kan bij sommige dealers een korting op je nieuwe auto opleveren. Het is verstandig om hier van tevoren informatie over in te winnen, zodat je weet hoeveel je korting kunt verwachten. Soms is het echter verstandiger om je oude auto te verkopen, in plaats van deze in te ruilen. Dit is afhankelijk van de aanschafprijs van je nieuwe auto en de verkoopwaarde van je oude auto.

Scroll naar boven