E-cruisers en E-choppers

Met de huidige prijsontwikkelingen van brandstof zijn veel mensen zich aan het oriƫnteren op de aanschaf van een zuiniger vervoersmiddel. Er is een duidelijke trend waarneembaar dat mensen steeds vaker voor een elektrisch voertuig kiezen. Met name in grote steden is er veel belangstelling voor E-cruisers en E-choppers vanwege de vele voordelen die ze bieden.

Het verschil en de overeenkomsten tussen E-cruisers en E-choppers

Een E-cruiser is een elektrische scooter, terwijl een E-chopper is gebaseerd op de Amerikaanse motorfiets. Op het laatstgenoemde model zit je dus iets anders door het hogere stuur. Beide zijn verkrijgbaar in Nederland bij specialisten zoals FastFuriousScooters.nl.

Beide voertuigen zijn volledig elektrisch en het bereik is afhankelijk van het accupakket dat je kiest.  Ze zijn gemakkelijk bestuurbaar en kunnen maximaal 25 km/u rijden. Je hebt hiervoor een brommerrijbewijs nodig, maar als je je motor of autorijbewijs hebt mag je automatisch ook op deze voertuigen rijden. Dat maakt de overstap lekker makkelijk.

De voordelen van E-cruisers en E-choppers

Enkele voordelen van E-cruisers en E-choppers zijn bij eigenlijk iedereen wel bekend, maar andere zijn nog niet doorgedrongen tot het grote publiek. We noemen bijvoorbeeld:

  • Ze verbruiken geen benzine maar elektriciteit. Hoewel ook de prijzen van stroom fors gestegen zijn, is het nog steeds een stuk goedkoper om op elektriciteit te rijden.
  • Om de accu op te laden hoef je deze alleen maar thuis in het stopcontact te pluggen. Geen tripjes meer naar het tankstation, en geen vieze handen meer door het tanken.
  • Doordat ze veel minder bewegende delen hebben treedt er minder slijtage op. Daardoor zijn elektrische voertuigen een stuk  goedkoper in het onderhoud.
  • E-cruisers en E-choppers maken in tegenstelling tot hun brandstof-equivalenten geen herrie. Je kunt dus zonder overlast te veroorzaken op ieder tijdstip van de dag wegrijden.
  • In grote steden speelt ook mee dat tweewielers een stuk minder ruimte in beslag nemen. Dat betekent dat je sneller en makkelijker door kunt rijden bij een opstopping, maar ook dat je je voertuig makkelijker kunt parkeren.
  • E-cruisers en E-choppers stinken niet omdat er geen brandstof verbrand wordt, en stoten daardoor ook geen fijnstof en andere afvalproducten uit.

Conclusie

Elektrische voertuigen hebben zonder meer de toekomst en dat geldt ook voor E-cruisers en E-choppers. Door hun bescheiden aanschafprijs en handige formaat zijn ze zeker voor stadsverkeer een zeer geschikte optie om de veel grotere auto op traditionele brandstof te vervangen. Zo zorg je voor een beter milieu tegen lagere kosten, waarbij je ook geluidsoverlast en uitlaatgassen voorkomt.  

Scroll naar boven