Elektrisch auto leasen in 2023 of niet? 

Ben je op zoek naar een leaseauto? Dan kun je er bijna niet omheen, de elektrische auto. Waar je jaren geleden nog een veilige keuze maakte met een auto die rijdt op brandstof, lijkt een keuze voor een elektrische auto steeds meer in trek te komen. De zogenoemde EV’s vormen inmiddels een groot percentage van alle auto’s op de Nederlandse wegen.  

Het omslagpunt 

Zoals gezegd was het jaren geleden een veilige keuze om te kiezen voor een auto die rijdt op bijvoorbeeld diesel. Leasen doe je namelijk vaak voor een langere termijn en men wilde de kinderziektes van de elektrische auto’s afwachten. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en kent de EV haast geen kinderziektes meer en is ook het rijbereik aanzienlijk toegenomen.  

Elektrische auto leasen versus shortleasen 

Waar voor de lange termijn leasen het interessant is om voor een elektrische auto te gaan hoeft dit niet het geval te zijn voor shortlease. Dit komt bijvoorbeeld doordat de prijzen van elektrische auto’s dermate hoog zijn dat niet iedereen het bedrag ervoor over heeft. Voor shortlease blijft het heel interessant om geen elektrische auto te leasen. Bijvoorbeeld een Mini shortleasen of een Volvo shortleasen zijn uitstekende keuzes.  

Voordelen elektrische auto’s 

Wie ervoor kiest om een elektrische auto te gaan leasen krijgt te maken met een aantal voordelen. Zo betaal je voor een elektrische auto vaak een lagere bijtelling. De bijtelling bedraagt 16% tot een fiscale waarde van €35.000 en 22% voor alles boven de €35.000. Ook wordt er op elektrische auto’s tot 2025 geen BPM gerekend. Daarnaast zijn er nog andere voordelen zoals lagere onderhoudskosten. Dit komt doordat een elektromotor weinig onderhoud nodig heeft ten opzichte van een normale moter.  

Voordelen shortlease  

We leven in een tijd waar zowel de brandstofprijzen als de prijs voor elektriciteit hoog zijn. Hierdoor hoeft het niet altijd voordeliger te zijn om te kiezen voor elektrische rijden. Men denkt vaak dat elektrisch rijden vele malen goedkoper is maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Scroll naar boven